Az alábbiakban megpróbálom összeszedni, hogyan lehet semmi pénzből koncertet szervezni. Több részre szedtem, mert.
Ezek tapasztalatok, nem vagyok profi bármi, nincs benne minden lehetőség. Ha van más ötleted, írd meg kommentben!

Nos, ha van már másfél, két órás repertoárotok, akkor lehet egyedül nyomni. Ha nincs, keress egy másik zenekart, közösen szervezzetek.
A számokat úgy gyakoroljátok ki, hogy rosszabb hangzás, kevesebb fény, több sör esetén se bukjatok bele. Hibázni lehet, emberi dolog. Viseld mosollyal, ne lássa a közönség, hogy pánikolsz. Menj a többiek után, és koncentrálj jobban. A koncert fontos része, hogy előadd a tudásod, de a közönségnek ez csak másodlagos. Ők szórakozni jöttek, így próbálj meg minél könnyedebben játszani, nagyon fontos, hogy bele tudj bújni a zenébe, ne fényt és a csajokat/pasikat figyeld, hanem élvezd a zenét. :)

Hogy tudjanak rólad...

Válassz olyan egyedi, rövid, de találó nevet a zenekarnak, amit meg lehet jegyezni.

Weboldal
Kell weboldal egy zenekarnak? - Jó, ha van. Vannak ingyenes tárhelyek, de saját domain-es oldalt évi 10 000 forintért fent lehet tartani, ha van valaki, aki létre hozza, és frissíti. Tudom, az iWiW és a Facebook korában, amikor már koncerteseményt tudsz szervezni tíz perc alatt, azt mondanád, mifenének? De nincs mindenki ott, és jó, ha minden infót meg lehet jeleníteni egy helyen (koncert időpontok, fotók, letölthető dalok, szövegek, leírás, rider) a zenekarról. Fontos, hogy beazonosítható legyen, hogy milyen bulira számíthat, aki elmegy. (16 centis körömcipőben retek érzés punk koncerten pogózni - ez nem tapasztalat, csak példa)

Közösség
Légy ott a közösségi oldalakon. Kell egy hely, amire koncentrálsz, de kell "B terv" is, egy másik, ahol esetleg az ott lehet, aki itt nincs. Minden meghívást úgy írj meg, hogy az mindenhol érvényes legyen, ezzel időt spórolsz. Ne legyél sok, de kevés sem. Ne írd ki, hogy meghalt a kábeled, temetést rendezel neki, és újat kell venned, de a koncerted hírdesd, próbáld aktivitásra sarkallni a közösséget, szervezz italakciót a vendéglátóval, vagy nyereményjátékot, élő karaoke-t, amire jelentkezhet. Ezekről, ha szeretnétek később adok tippeket bővebben.

Szavak
Persze először csak a haverok, család, anya, meg a pultosok lesznek ott, hacsak nincs hangzóanyagod, amit már a fél univerzum ismer. Legyél türelmes. Ha jók vagytok, a legjobb út, hogy megismerjenek még mindig a beszéd. Elmondja valaki egy társaságban, hogy ott volt, és akkora buli volt, és olyan jó csajok, és olyan hideg sör, és a zenekar neve... várjál, ja megvan: ____
És a társaság egy-két tagja talán arra kéri a valakit, szóljon, ha megy legközelebb. Vagy beírja a banda nevét a keresőbe. És akkor a weblapotok, profilotok vagy bármi alapján megnézni, mikor lesz a következő, és jelzi vagy csak megjegyzi, hogy jön. És talán tényleg ott is lesz.