Divatos a téma, hiszen január elsejétől nincs dohányzás zárt térben. Két koncerten vagyunk túl, beszéljünk a szagokról.

A jó.
A cigarettafüst eltűnt a szórakozóhelyekről. Megnyílt a passzív dohányosok előtt az út, hogy leszokjanak a mi ciginkről, mi pedig kibírjuk, mert ennyire még emberiek vagyunk.
Ének szempontjából is jót tett a törvény, a harmadik óra végén is jut még valami oxigénszerű a tüdőbe, sőt, még a terem végét is lehet látni egészen tisztán.

A rossz
Ahol van konyha, ott a cigifüst helyett olajszag ivódik minden textíliába, sejtbe. Ahol nincs, ott némi emberszag, kiömlött szesz ragacsos kesernyéje. A fiatalok nem félnek a meghűléstől, ellenben ugyanúgy meghűlnek. Egy szál pólóban állnak kint az ajtók előtt (5 méterre, ahogy kell), majd vissza, majd ki... Tuti hiányzások a suliból. A közelben lakók pedig egy négyfős társaság normál hangú beszélgetését is hallják, ne adja ég, hogy a hangulat hevében valami vicces téma még harsányabbá tegye a társalgást. Ha tíz ember áll vacogva kint, az már zavaró lehet igazán.

Öltözz fel melegen, állj kint néma csendben a barátaiddal, szívd gyorsan, aztán nyomás befelé! Generációk óta beivódott (sörcigirövid) szokásaid alakítsd át, a társaságba járás gyökerestől megváltozik, alkalmazkodj.
Jó ez, csak nem.